Leibomen & Dakbomen

Er zijn bomen die speciaal gekweekt zijn als leiboom of dakboom. Denk hierbij maar aan de leilinde of dakplataan.

Leibomen

Een leiboom is een boom met een kale stam en waar aan de hoofdtakken een rek is vastgemaakt op een bepaalde hoogte. Dit rek wordt horizontaal geleid, zodat de bomen richting elkaar groeien. Leibomen zijn geschikt voor kleine tuinen en kunnen dienen als zonnescherm.

Alle bomen zijn op aanvraag leverbaar. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Dakbomen

Een dakboom is een goed alternatief voor een parasol. Daarom worden deze bomen ook wel parasolbomen genoemd. Het dak van bladeren zorgt voor schaduw en koelte.

Alle bomen zijn op aanvraag leverbaar. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Bomen aanplanten

De beste periode om bomen te planten is tussen 1 oktober en eind april. Onze bomen worden met losse wortel of kluit geleverd. Bomen met een kluit worden in jute zakken met een ijzeren korf geleverd. Dit gaat geheel in de grond en mag niet verwijderd of losgemaakt worden. Zorg dat het gat groot genoeg is (voor 50 cm kluit, graaf je een gat van 70 cm doorsnee). Bomen met blote wortels moeten binnen 2 à 3 dagen weer in de grond staan. Voor het graven van het gat geldt dezelfde afmeting als voor bomen met kluit. Het is belangrijk dat de boom voldoende water krijgt.

Leibomen snoeien

Leibomen snoei je jaarlijks in de periode van oktober tot februari als de bladeren van de takken zijn gevallen. Je snoeit dan alleen de verticaal groeiende takken af.

Dakbomen snoeien

Dakbomen snoeien is afhankelijk van de soort boom.

*Prijzen onder voorbehoud

In verband met seizoensgebonden oogsting zijn alle producten onder voorbehoud leverbaar.
Op alle onze producten zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.

Staat uw gewenste maat er niet bij neem dan contact op via onze  contactpagina.