Beuken

Bent u op zoek naar een beukenhaag of haagbeuk? Kijk hier naar ons assortiment beuken. Staat het soort dat u wenst of de juiste maat er niet bij, neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Fagus sylvatica (groene beuk)

De Fagus sylvatica ofwel groene beuk heeft een mooi groen blad, dat in de herfst bruin kleurt. In de winter behoudt de fagus sylvatica zijn blad en is winterhard.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ (rode beuk)

De Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ ofwel rode beuk heeft een prachtig rood paarsachtig blad dat in de herfst bruin verkleurt. In de winter behoudt de rode beuk zijn blad.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Carpinus betulus (haagbeuk)

De Carpinus betulus ofwel haagbeuk is een beuk die in de zomer een helder groen blad draagt, dat in de herfst verkleurt naar geel. In de winter wordt de Carpinus betulus kaal en verliest hij zijn blad. De haagbeuk is wel winterhard. Begin april krijgt de haagbeuk weer nieuw groen blad. De haagbeuk groeit iets sneller dan de beukenhaag (Fagus sylvatica).

Op aanvraag leverbaar.

Beuken aanplanten

Voordat de beuk geplant wordt, is het verstandig om de grond te verbeteren met speciale aanplantgrond. Hierdoor slaat de beuk beter aan. Deze aanplantgrond is ook bij ons te verkrijgen. De beuk staat het beste in de volle zon of halve schaduw in goed doorlatende grond. De beuk kan het beste geplant worden in oktober-november of in het vroege voorjaar behalve wanneer het vriest of heel droog is. De beuken zijn leverbaar tot en met eind april. Plantgoed van 60 cm tot 1 meter plant je 5 à 6 stuks op een strekkende meter en planten vanaf 1 meter plant je 4 à 5 per strekkende meter. Voor een dubbele rij heb je 8 planten per meter nodig.

Beuken snoeien

De beuk kan het beste gesnoeid worden in juni. Eventueel kan er in augustus nog een korte knipbeurt gegeven worden, maar niet later.

*Prijzen onder voorbehoud

In verband met seizoensgebonden oogsting zijn alle producten onder voorbehoud leverbaar.
Op alle onze producten zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.

Staat uw gewenste maat er niet bij neem dan contact op via onze  contactpagina.