Coniferen

Bent u op zoek naar een coniferenhaag? Kijk hier naar ons assortiment. Staat de gewenste soort of maat er niet bij, neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Thuja occidentalis ‘Brabant’

De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is een groene coniferenhaag die zeer populair is en heel geschikt is voor een mooie haag. Deze conifeer groeit snel, maar blijft vrij compact en is dus snel zicht dicht. Zijn loof is lichtgroen van kleur en de stam is bruin. Hij wordt niet zo hoog. Maximaal 3 tot 4 meter als je hem niet snoeit.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Thuja occidentalis ‘Smaragd’

De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ is een groene coniferenhaag. Deze conifeer wordt gezien als de meest exclusieve conifeer. Dit komt vanwege zijn uitstraling en hoge kwaliteit. Het loof van de ‘Smaragd’ is heldergroen van kleur. In tegenstelling tot de ‘Thuja plicata ‘Gelderland’ heeft deze conifeer juist een smal opgaande vorm.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Thuja plicata ‘Gelderland’

De Thuja plicata ‘Gelderland’ is een groene coniferenhaag. Zijn loof is donkergroen van kleur en heeft een lichte glans. De stam is daarentegen roodbruin van kleur. De ‘Gelderland’ is een sterke conifeer waarvan de naalden mooi groen blijven. Wanneer u deze conifeer losstaand van andere coniferen plaatst komt zijn kegelvorm mooi tot uiting.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Thuja plicata 'Atrovirens'

De Thuja plicata ‘Atrovirens’ wordt ook wel de reuzelevensboom genoemd, omdat hij zo groot kan worden. Het is een donkergroene dichtvertakte coniferenhaag. Deze conifeer heeft een slanke groeiwijze.

Maten en prijzen op aanvraag.

Chamaecyparis lawsoniana

De Chamaecyparis lawsoniana is een conifeer met een smalle kegelvormige groeiwijze. Deze is er in verschillende kleuren te verkrijgen.

De Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ is een blauw/grijsachtige coniferenhaag.

De Chamaecyparis lawsoniana ‘Ivonne’ ook wel gele Californische cipres is een goudgele coniferenhaag.

Maten en prijzen op aanvraag.

Cupressocyparis leylandii (Leylandcipres)

De Cupressocyparis leylandii is heel geschikt voor een zeer dichte en groenblijvende coniferenhaag. Dit is de snelst groeiende conifeer. Door zijn extreme dichtheid kan de Leylandcipres veel wind verdragen.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

 

Coniferen aanplanten

De beste periode om een coniferenhaag met kluit te planten is in het voor- of najaar. In elk geval voor of na een vorstperiode. Coniferen in potten kunnen het hele jaar geplant worden. Zorg er wel voor dat de wortels voldoende vochtig zijn. De coniferenhaag groeit het beste in de volle zon of halve schaduw in een goed doorlatende grond. De coniferenhaag is winterhard wat er voor zorgt dat tijdens de winter zijn kleur behouden blijft.

De plantafstand voor een coniferenhaag is ongeveer 45 cm. Dat zijn zo’n 2 à 2,5 plant per strekkende meter. Om het vocht rondom de wortels te behouden kunt u speciale aanplantgrond toevoegen rondom de coniferenhaag. Deze grond is ook bij ons beschikbaar. Geef de coniferenhaag tijdig voldoende water.

Coniferen snoeien

De coniferenhaag kan het beste gesnoeid worden in het begin van juni. Indien nodig kan dit nog een keer in augustus of september. Het beste is om de coniferenhaag de eerste zomer niet in te korten, totdat deze de gewenste hoogte heeft bereikt. Lange uitstekende zijscheuten kunnen echter wel afgeknipt worden. In lange droge periodes is het beter om de snoeibeurt uit te stellen.

*Prijzen onder voorbehoud

In verband met seizoensgebonden oogsting zijn alle producten onder voorbehoud leverbaar.
Op alle onze producten zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.

Staat uw gewenste maat er niet bij neem dan contact op via onze  contactpagina.