Klimop

De klimop is een snelgroeiende plant die heel geschikt is voor het bedekken van muren en andere schuttingen. Kijk hier voor ons assortiment. Staat het soort dat u wenst of de gewenste maat er niet bij, neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Hedera hibernica

De Hedera hibernica, ook wel de Ierse- of grootbladige klimop genoemd, is een snelle en krachtige klimplant. Zijn bladeren hebben een mooi donkergroene kleur. Deze klimop is winterhard en blijft daarom ook in de winter groen.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Hedera helix

De Hedera helix, ofwel de gewone klimop, heeft een wat kleiner blad en oogt daardoor wat minder grof. Deze klimop is winterhard en blijft in de winter groen. Hij kan tot 10 meter hoog worden. Er zijn ook soorten die wat kleiner blijven. Deze worden maximaal 3 tot 5 meter.

Op aanvraag leverbaar.

Klimop aanplanten

De klimop groeit zowel goed in de volle zon als in de volledige schaduw. Het is aan te raden om de klimop te plaatsen in goed doorlatende grond. De klimop kan het hele jaar geplant worden.

Afhankelijk van de grootte plant je 4 à 5 klimop op een strekkende meter. Dompel de klimop eerst met pot en al in een emmer water. Haal ze dan uit de pot en plant ze net zo diep als de pot groot is. Voeg extra aanplantgrond toe en geef daarna voldoende water.

Klimop groeit vanzelf omhoog, maar om dit in goede banen te leiden, is het verstandig om de ‘nieuwe’ scheuten van de klimop handmatig door het hekwerk te vlechten. Na anderhalf jaar is de schutting helemaal begroeid.

Klimop snoeien

De klimop kunt u het beste tweemaal per jaar snoeien in de periode van maart t/m november. Met een elektrische heggenschaar is een klimop snel gesnoeid, maar het is mooier om een handmatige heggenschaar te gebruiken.

*Prijzen onder voorbehoud

In verband met seizoensgebonden oogsting zijn alle producten onder voorbehoud leverbaar.
Op alle onze producten zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.

Staat uw gewenste maat er niet bij neem dan contact op via onze  contactpagina.