Laurier

Kijk hier voor ons assortiment. Staat het soort dat u wenst er niet bij, neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Prunus laurocerasus

De Prunus laurocerasus ofwel laurierkers is een zeer betrouwbare, taaie en groenblijvende plant, die onder andere heel geschikt is op plaatsen waar veel wind staat. De laurier is winterhard en blijft zowel in de zomer als in de winter groen.

De Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is heel geschikt voor een brede hoge haag. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn mooi glanzend, heldergroen van kleur en ongeveer 15 cm lang. 

De Prunus laurocerasus ‘Novita’ lijkt veel op de ‘Rotundifolia’, maar het blad van de ‘Novita’ is iets donkerder en deze laurier groeit wat sneller. Ook is deze laurier nog iets sterker.

De Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ is geschikt voor een smalle halfhoge haag. De ‘Caucasica’ heeft een opgaande groeiwijze.

De Prunus laurocerasus ‘Otto Luyken’ is een langzaam groeiende haag die heel compact blijft door zijn maximale lengte van ongeveer 1,25 meter.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Prunus lusitanica

De Prunus lusitanica ofwel Portugese laurier komt oorspronkelijk uit Spanje/Portugal. Vandaar deze naam. De Prunus lusitanica heeft mooie donkergroene bladeren van ongeveer 10 cm lang. Deze lauriersoort is zowel geschikt om te gebruiken als haag en als solitaire plant. Deze laurier is winterhard en blijft in de winter groen.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Laurier aanplanten

De Prunus wordt meestal gebruikt als haag, maar kan ook als losse struik geplant worden.

De Prunus laurocerasus groeit zowel goed in de volle zon als in de schaduw in vochtige goed doorlatende grond. Het is een sterke struik en kan goed tegen de wind.

De Prunus lusitanica groeit het beste in de volle zon of halve schaduw in goed doorlatende grond. Deze groeit niet erg hard en kan ook niet goed tegen scherpe koude wind.

De laurier kan het beste in het voorjaar of najaar, buiten de vorstperiode, geplant worden. U plant ongeveer 2 à 2,5 laurierstruik op een strekkende meter. In potten kunt u de laurier het hele jaar planten. De laurier heeft veel voedingsstoffen nodig daarom kunt u het beste de laurier tweemaal per jaar, in maart-april en juni-juli, bemesten met speciale hagenmeststof.

Laurier snoeien

De Prunus laurocerasus  kan het beste gesnoeid worden in mei-juni en nog een keer in augustus-september. Als de laurierhaag te hoog is, kunt u hem drastisch terugsnoeien in maart. Gebruikt u de laurier als struik? Snoei hem dan terug in maart, zodat hij niet te groot wordt.

Indien je de bloemen wilt behouden van de Prunus lusitanica kunt u hem het beste in juni en eventueel in augustus nog een keer snoeien. De Prunus lusitanica is heel geschikt voor vormsnoei.

*Prijzen onder voorbehoud

In verband met seizoensgebonden oogsting zijn alle producten onder voorbehoud leverbaar.
Op alle onze producten zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.

Staat uw gewenste maat er niet bij neem dan contact op via onze  contactpagina.