Liguster

Voor een snelgroeiende haag is de Liguster een heel geschikte heester. Kijk hier voor ons assortiment. Staat het soort of maat dat u wenst er niet bij, neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Ligustrum ovalifolium

De Ligustrum ovalifolium is een snelgroeiende heester en heel geschikt als haag. In zachte winters blijft zijn blad groen, maar in strenge winters verkleurt het blad en kan het zelfs afvallen. In het voorjaar krijgt deze liguster weer gewoon zijn ovale glanzende groene bladeren terug. Deze liguster bloeit met witte geurende bloemen waar vlinders en bijen op af komen. Daarna kunnen er nog zwarte bessen aan komen waar vogels op af komen.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Ligustrum vulgare

De Ligustrum vulgare, of ‘Wilde Liguster’, is een groene heester met witte bloemen in de vorm van pluimen. Na de bloei krijgt deze in augustus/september glimmende zwarte bessen. Deze snelgroeiende heester is winterhard. In zachte winters blijft hij groen, maar in harde winter zal deze half groen worden. Deze liguster kan goed tegen de wind. Deze liguster blijft smal en kan zonder snoei wel 5 meter hoog worden.

Op dit moment niet leverbaar.

Liguster aanplanten

De liguster kan het beste in het voorjaar of najaar, buiten de vorstperiode, geplant worden.
De liguster groeit zowel in de zon als in de halve schaduw in een goed doorlatende grond, maar niet te nat. De liguster plant u 5 stuks op een strekkende meter.

Liguster snoeien

Omdat de liguster zo snel groeit is het aan te raden om deze minimaal tweemaal per jaar in het voorjaar en najaar te snoeien. Het is verstandig om de liguster onder wat breder te laten, zodat de wortels niet in de zon komen en alle bladeren voldoende licht kunnen opnemen.

*Prijzen onder voorbehoud

In verband met seizoensgebonden oogsting zijn alle producten onder voorbehoud leverbaar.
Op alle onze producten zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.

Staat uw gewenste maat er niet bij neem dan contact op via onze  contactpagina.