Bodembedekkers

Wij bieden veel verschillende soorten bodembedekkers aan. Hier treft u een aantal soorten aan die wij het meest verkopen. Voor andere soorten en maten kunt u contact opnemen via onze contactpagina.

Pachysandra terminalis

De Pachysandra terminalis is een groenblijvende bodembedekker die het goed doet in de volledige schaduw, halve schaduw en in de zon. Het kan echter wel voorkomen dat het blad lichtgroen tot geel verkleurd in de zon. De Pachysandra terminalis is winterhard en blijft daarom in de winter ook mooi groen. Hij wordt ongeveer 20/25 cm groot.

De Pachysandra terminalis ‘Green Carpet’ heeft donkergroene getande bladeren die aan korte stengels groeien. Gedurende april en mei bloeien er kleine roomwitte bloemen aan.

De Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’ heeft donkergroene bladeren. In tegenstelling tot de ‘normale’ Pachysandra terminalis behoudt deze bodembedekker wél zijn groene kleur als hij in de zon staat.

Voor soorten en prijzen download hieronder onze lijst.

Pachysandra aanplanten

U kunt de Pachysandra het beste planten in de periode maart t/m oktober. Voor een mooie dekkende groene laag plant je de Pachysandra zo’n 15 cm uit elkaar.

Pachysandra snoeien

Omdat de Pachysandra mooi compact blijft, hoeft u deze nauwelijks te snoeien. Overhangende of lelijke bladeren knipt u gemakkelijk af. De Pachysandra kan het beste gesnoeid worden in maart (het vroege voorjaar) en dan zo, dat de afstand tot de grond zo’n 5 tot 7 cm bedraagt. Niet korter!

Vinca

De Vinca, ook wel maagdenpalm genoemd, is een gemakkelijke bodembedekker. Hij groeit snel, is winterhard en blijft in de winter zijn groene blad behouden. De Vinca groeit het beste in de halve schaduw, maar hij doet het ook goed op schaduwrijke plekken. Wilt u er voor zorgen dat hij beter bloeit? Dan kunt u hem het beste in de zon zetten.

De Vinca minor bloeit in april met violetblauwe bloemen.

De Vinca minor ‘Gertrude Jekyll’ krijgt witte bloemen die op een donkere plek mooi opbloeien.

De Vinca minor ‘Atropurpurea’ heeft donkerpaarse bloemen en is mooi te combineren met de witbloeiende  Vinca minor ‘Alba’.

De Vinca major ‘Variegata’ heeft grote blauwe stervormige bloemen. De bladeren zijn donkergroen met witte randen. Deze Vinca groeit snel en is geschikt voor een groter oppervlak. Naast de blauwe stervormige bloemen is er ook een variant met witte bloemen.

Voor soorten en prijzen download hieronder onze lijst.

Vinca aanplanten

De Vinca kunt u het beste aanplanten in maart tot half oktober en in goed doorlatende vochtige grond. Bij het aanplanten kunt u een plantafstand aanhouden van 20-30 cm. 

Vinca snoeien

Wanneer de scheuten van de Vinca te lang worden, knipt u deze in het vroege voorjaar (maart) flink terug. Dat is ook het beste moment om lelijke bladeren weg te knippen.

Cotoneaster

De Cotoneaster, ook wel Dwergmispel genoemd, is met name geliefd door de rode bessen die zij in de herfst krijgt. In de periode mei t/m juni groeien er prachtige witte bloemen aan de Cotoneaster.

De Cotoneaster dammeri blijft in de winter groen en kan goed tegen droogte. Zij wordt 15 cm hoog en 80 cm breed.

De Cotoneaster procumbens ‘Queen of Carpets’ is de koningin van de bodembekkers. Zij is een sterke kruipende en groenblijvende heester en blijft zeer laag bij de grond. Ze heeft kleine ronde bladeren die blauwachtig/groen van kleur zijn. Zij wordt 10 tot 20 cm hoog.

De Cotoneaster suecicus ‘Coral Beauty’ is zeer geschikt als taludbeplanting. Zij bloeit extra rijk, waardoor ze ook meer bessen krijgt. Ze is winterhard en de bladeren blijven in de winter daarom ook mooi groen. Zij wordt zo’n 25 cm hoog. De ‘Coral Beauty’ is de meest populaire soort.

De Cotoneaster radicans ‘Eichholz’ is een groenblijvende bodembedekker die in de herfst een mooie herfstkleur krijgt. De bladeren zijn vrij groot en haar bessen blijven in het najaar lang aan de takken zitten. Zij wordt ongeveer 40 cm hoog.

Voor soorten en prijzen download hieronder onze lijst.

Cotoneaster aanplanten

De Cotoneaster groeit het beste in de volle zon en in de halve schaduw in goed doorlatende grond. 

Cotoneaster snoeien

Te lange groeiende scheuten van de Cotoneaster kunt u het beste in februari/maart afknippen. Extra snoeien is niet noodzakelijk. Als u toch wilt snoeien dan kunt u dit het beste na de bloeiperiode doen. Dan groeien er het jaar daarop de mooiste bloemen en de meeste bessen.

Waldsteinia ternata

De Waldsteinia ternata is een sterke groenblijvende bodembedekker met een glanzend groen blad en helder gele bloemen. De Waldsteinia ternata kun je het beste in de halve schaduw of schaduw planten in een goed vocht doorlatende grond. Je plant deze ongeveer zeven op een vierkante meter.

Voor prijzen download hieronder onze lijst.

Overige soorten en maten op aanvraag.

*Prijzen onder voorbehoud

In verband met seizoensgebonden oogsting zijn alle producten onder voorbehoud leverbaar.
Op alle onze producten zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.

Staat uw gewenste maat er niet bij neem dan contact op via onze  contactpagina.