Hortensia

Bent u op zoek naar een mooie Hortensia om uw tuin mee op te fleuren? Hier vindt u de soorten die wij het meest verkopen. Voor overige soorten kunt u contact opnemen via onze contactpagina.

Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ (Sneeuwbal)

De Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ is een struik met mooie witte bloemen in de vorm van een bol. Deze bloemen worden ongeveer 30 cm groot. Deze hortensia bloeit van juli t/m september en kan wel 1,50 meter groot worden.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Hydrangea arborescens ‘Annabelle Strong’

Naast de normale variant ‘Annabelle’ is er ook de ‘Annabelle Strong’. Deze soort krijgt dezelfde mooie witte bloemen, maar zoals de naam al doet vermoeden zijn zijn stelen veel sterker. Deze hortensia wordt zo’n 1,20 tot 1,50 meter hoog.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Hydrangea paniculata ‘Limelight’ (Pluimhortensia)

De Hydrangea paniculata ‘Limelight’ wordt ook wel de pluimhortensia genoemd. Dit komt omdat de bloemen een kegelvormige pluim vormen. Deze hortensia krijgt in juli geelgroene bloemen die overlopen naar een crème witte kleur. In het najaar veranderen de pluimen in lichtroze.  De pluimhortensia kan wel 1,50 tot 2,00 meter hoog worden.

Er is ook een kleinere variant pluimhortensia. Dat is de ‘Little Lime’, die wordt ongeveer 1,10 meter hoog.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Hydrangea macrophylla

De Hydrangea macrophylla ofwel boerenhortensia die bloeit in de meest uiteenlopende kleuren van roze, rood, blauw tot paars. Deze soort staat het liefst in de halve schaduw in een vochtige goed doorlatende grond. Hij kan 1 tot 2 meter groot worden.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Hortensia aanplanten

De hortensia kan het best geplant worden in de periode van maart t/m oktober. Tijdens het planten dient u rekening te houden met een plantafstand van +/- 75 cm. In de droge maanden dient u de hortensia veel extra water te geven.

De hortensia groeit het beste in de volle zon of in de halve schaduw. Daarnaast adviseren wij om de hortensia in goed doorlatende grond te planten. De hortensia is winterhard, maar verliest wel zijn blad.

Hortensia snoeien

Jonge hortensia’s hoeven de eerste twee jaar niet gesnoeid te worden. De meeste hortensia soorten kunnen in maart teruggesnoeid worden tot 20/30 cm boven de grond. Pluimhortensia’s dient u terug te snoeien tot 30/40 cm.
Bij de Macrophylla snoeit u alleen het oude hout eruit en knipt u de zwakke stengels af. Mocht de hortensia er in het najaar al minder mooi uitzien, dan kunt u hem in oktober/november ook al terugsnoeien tot 20/30 cm boven de grond. Let op dat u dit niet doet in de vorstperiode!

*Prijzen onder voorbehoud

In verband met seizoensgebonden oogsting zijn alle producten onder voorbehoud leverbaar.
Op alle onze producten zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.

Staat uw gewenste maat er niet bij neem dan contact op via onze  contactpagina.