Lavendel

Er zijn diverse soorten lavendel. Hieronder treft u de meest gangbare aan die wij verkopen.

Lavendula angustifolia ‘Hidcote’

De Lavendula angustifolia ‘Hidcote’ is de meest gangbare lavendel. De bloemen zijn violetblauw van kleur en geven een heerlijke geur af. De lavendel is winterhard. Hij kan bloeiend 50 – 60 cm groot worden.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Lavendula angustifolia ‘Munstead’

De Lavendula angustifolia ‘Munstead’ heeft helder violetkleurige bloemen. De bloemen zijn wat groter en onregelmatiger. De geur is wat minder sterk als van een andere lavendel. Deze lavendel bloeit van juni tot juli. Hij kan wel 65 cm groot worden.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Lavendula angustifolia ‘Alba’

De Lavendula angustifolia ‘Alba’ heeft witte geurende bloemen en een grijs blad. Hij bloeit van juni tot augustus. Hij kan 40 cm groot worden.

Voor maten en prijzen download hieronder onze lijst.

Lavendel aanplanten

Plant de lavendel op een zonnige plek, maar wel beschut tegen veel wind in een goed doorlatende grond. De lavendel kan het hele jaar door geplant worden, maar de beste periode is van april tot september. U plant het beste 3 à 4 lavendel op een strekkende meter. De lavendel in P9 potten plant je 7 stuks per vierkante meter.

Lavendel snoeien

De lavendel kan het beste tweemaal per jaar gesnoeid worden om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren. Snoei de lavendel tussen maart en april flink terug tot net boven het punt waar de nieuwe groene scheuten zitten. Als in de late zomer de lavendel is uitgebloeid, knip dan deze uitgebloeide bloemstengels af.

*Prijzen onder voorbehoud

In verband met seizoensgebonden oogsting zijn alle producten onder voorbehoud leverbaar.
Op alle onze producten zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.

Staat uw gewenste maat er niet bij neem dan contact op via onze  contactpagina.